loading...
سایت خبری تحلیلی بورس و سهام
سایت خبری تحلیلی بورس و سهام بازدید : 113 سه شنبه 28 مرداد 1393 نظرات (0)

برای مشاهده به ادامه مطلب مراجعه نمائید

بحث مربوط به صف نشینی و همگامی با بورس های بین المللی دو مسئله ای است که برای برطرف شدن آن نیاز به تغییرات در برخی از ساختارها وجود داشت که با راه اندازی بازار برتر به ساختار بازار سرمایه این مهم برآورده خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بورس و سهام  محمودرضا خواجه نصیری، مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس  در گفتگوبا (سنا) درخصوص ساختار بازار موسوم به بازار برتر گفت: دو مسئله در بازار وجود دارد که نیاز به ایجاد تغییراتی در برخی از ساختارهاست. یکی از این بحث ها پدیده صف نشینی در بازار است که موجب کاهش میزان نقدشوندگی سهام شده و فرآیند تغییر قیمت را طولانی می کند و موجب کاهش تحلیل در بازار می شود.

وی در خصوص دومین نکته اظهار داشت: برنامه های بازار سرمایه برای توسعه در حوزه استفاده از ابزارهای مالی جدید (مثل مشتقات و مواردی از این گونه نیازمند یک بستر جدید و بین المللی شدن بازار سرمایه) و توسعه معاملات بازار سرمایه است که به این ترتیب، بازنگری در برخی موارد بازار سرمایه را می طلبد.

خواجه نصیری افزود: بررسی های گسترده ای در رابطه با شرایط بازارها انجام شد و تشکیل یک بازار جدید مطابق با قواعد و فرمول های استاندارد بین المللی احساس شد.

افشای اطلاعات، حاکمیت شرکتی و  ۴ ساختار سرمایه، موجب پذیرش شرکت ها خواهد شد

وی درخصوص شرکت های پذیرش شده در بازار جدید گفت: شرکت ها به لحاظ افشای اطلاعات، شرایط اطلاعاتی و همچنین سایر متغیرها مثل استانداردهای حاکمیت شرکتی و ساختار سرمایه شرکت و مواردی از این دست مورد بررسی قرار می گیرند تا برای ورود در این بازار انتخاب شوند.

خواجه نصیری در این خصوص بیان داشت: در حوزه پذیرش شرکت ها، سابقه افشای اطلاعات شفاف و همچنین بحث های مثل نقدشوندگی، حاکمیت شرکتی و استقرار سیستم مدیریت مبتنی بر رعایت حقوق سهامداران مواردی است که مورد سنجش قرار می گیرد و شرکت هایی که در این موارد وضعیت مطلوبی داشته باشند، وارد بازار برتر می شوند.

وی ادامه داد: شرکت هایی که در بازار اول بورس هستند، در این بازار وارد می شوند و به این ترتیب قواعدی بر آنها حاکم می شود که محدودیت کمتر و آزادی عمل بیشتری دارد.

تغییر نحوه معاملات در بازار برتر

مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس با اشاره به تغییرات در نحوه معاملات بازار برتر خاطرنشان کرد: در این بازار، تغییراتی از قبیل کاهش حجم مبنا و افزایش دامنه نوسان، کاهش مدت توقف نمادها و اقدام سریع برای از بین بردن صف ها و اصلاح قیمت ها در حداقل زمان در چارچوب ساختارهای معاملاتی دیده شده و مورد بررسی قرار گرفته است.

وی متذکر شد: در حوزه افشای اطلاعات، بحث هایی مثل افشای اطلاعات به زبان انگلیسی و یا قراردادن تارنمای انگلیسی شرکت های موجود در این بازار، برگزاری کنفرانس های دوره ای و فصلی توسط مدیران شرکت که موجب افزایش ارتباط بین مدیران می شود، دیده شده که در حال بررسی است.

خواجه نصیری افزود: ارائه برخی اطلاعات و افشای برخی گزارش های عملکردی در دوره های زمانی کمتر از سه ماهه، افشا مستقیم اطلاعات توسط ناشران و کاهش نظارت قبل از افشا توسط این شرکت ها، استفاده از نظر تحلیلگران در افشای اطلاعات شرکت ها ازجمله مواردی است که در حوزه افشا برای این شرکت ها در نظر گرفته شده است.

تسهیلات بازار برتر

وی در ادامه تسهیلات در نظرگرفته شده برای شرکت ها موجود در بازار برتر را بدین گونه تشریح کرد: برای شرکت هایی که در بازار وارد می شوند به دلیل افشای اطلاعات دقیق تر و ساختار پاسخگویی بهتر در این شرکت ها، تسهیلات خاصی در نظر گرفته خواهد شد که می توان به اخذ وام ها و احتساب این سهم ها در حساب تضمین یاد کرد.

وی ادامه داد: تسهیل در فرآیند تامین مالی شرکت ها، تخفیف در کارمزدهای معاملاتی این بازار و همچنین با توجه به امکان بین المللی شدن بازار سرمایه با توجه به فضای آتی کشور، این شرکت ها می توانند از اولویت در انتشار ابزارهای مالی بین المللی استفاده کنند. همچنین در حوزه ابزار مشتقه به عنوان شرکت هایی قلمداد شوند که در حوزه مدیریت آنها می توان شاهد تلاش های ویژه ای بود.

خواجه نصیری افزود: این شرکت ها با این شرایط می توانند پیش رو باشند و سرمایه گذارانی که در معاملات این شرکت ها مشارکت می کنند از افزایش نقدشوندگی، افزایش حد اعتباری و کاهش محدویت های سهامداری تا حد ممکن برخوردار خواهند بود.

وی اضافه کرد: تسهیل در فرآیند تأمین مالی و مشارکت بیشتر در فضای مدیریت بازار سرمایه در حقیقت مزیت های است که برای سرمایه گذاران و شرکت های این بازار دیده می شود.

چارچوب بازار برتر طراحی شده است

مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس گفت: چارچوب و موضوع بازار موسوم به بازار برتر در جلسات متعدد کارشناسان و مسئولان طراحی شده و نظرات آنان نیز اخذ شده است. بر این اساس، دستورالعمل آن تدوین شده و در حال بررسی در کمیته تدوین مقررات سازمان بورس است که پس از آن، برای تصویب نهایی به هیات مدیره سازمان بورس ارجاع می شود و بعد از مشخص شدن تمامی تغییرات و جزئیات در هیأت مدیره تصویب و اجرایی می شود.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
با سلام در این سایت در ساعات معاملات از ساعت 8:30 الی 12:30بصورت آنلاین در تلگرام سوالات بورسی و تحلیلی شما عزیزان هستیم. مطالب ارائه شده در اين سايت صرفاً منعکس کننده شنیده های بازار و بررسی های کارشناسان و تحليل گران بوده لذا تصیم گیری و انجام هر گونه خرید یا فروش بر اساس اطلاعات فوق بر عهده خود كاربران مي باشد و این سایت هرگونه مسئولیتی نسبت به سود و زیان احتمالی کاربران را از خود سلب می نماید. شايان ذكر است عضو شدن در سايت به منزله پذيرش شرايط فوق مي باشد. ارائه اطلاعات ، اخبار و تحليل بدون هرگونه خطا و بشكل كاملا درست و حتمي از عهده مديران و تحليلگران اين سايت و ساير سايتهاي تحليلي خارج است. اما تمام سعي و كوشش اين سايت رعايت كامل اصول حرفه اي در كليه مطالب و تحليلهاي خود است. کپی از مطالب فقط با اجازه کتبی مدیر سایت و با ذكر منبع مجاز است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 3170
  • کل نظرات : 5620
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 4289
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 61
  • بازدید امروز : 4
  • باردید دیروز : 119
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 4
  • بازدید ماه : 4,965
  • بازدید سال : 37,512
  • بازدید کلی : 1,696,351